Faculty Of Biotechnology Graduation Project 2018 - 2019
Permanent URI for this collectionhttp://185.252.233.37:4000/handle/123456789/40
Browse
Browsing Faculty Of Biotechnology Graduation Project 2018 - 2019 by Author "Mahmoud Kandeel, Rasha"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Post-harvest chilling injury of citrus fruit(October University for Modern Sciences and Arts, 2019) Mahmoud Kandeel, RashaAround 162,000 ha of oranges were planted within 2018/2019 in Egypt, which has increased by 5.1% from the previous year. However, only 148,850 ha were harvested. Prolonged storage at low, non-freezing temperatures to maintain quality is the main cause of post-harvest chilling injury of citrus fruits. As an overall symptom, the fruit with a chilling injury will appear decayed and abnormally ripe. The application of salicylic acid and hot water dips significantly reduces injury caused by chilling. This study aims to test the efficiency of both methods on ‘Valencia’ orange fruits during cold storage at 5°C. Salicylic acid with a 3 mM concentration had an optimum reduction of decay percentage. The hot water dips at 50°C was optimum in reducing peroxidase activity, at 45°C was optimum in reducing the chilling injury index, at 55°C was optimum on reducing the weight loss percentage. Both methods showed similar effects of reducing the effect of polyphenol oxidase, pectinase and the total soluble pectin. ال 162,000 هكتار من البرتقال تم زرعه خلال 2018/2019 في مصر، وتعتبر هذه زيادة بـنـسـبـة 5.1% من السـنـة الماضيـة، ولـكن، فقط 148,850 هــكتار تـم حصاده. لكي نحافظ على جودة المحصول يتم تخزينه في برودة عالية لمدة طويلة لا تصل لمرحلة الثلج، ولكن تخزين الفاكهة في هذه البرودة هو السبب الرئيسي لفساد محصول البرتقال، ووصول الثمرة للنضوج بشكل غير طبيعي وفسادها من الأعراض التي تظهر على الفاكهة. استخدام حمض ال Salicylicو تغطيس الفاكهة في الماء الحار يقلل فساد المحصول بسبب البرودة بصورة كبيرة. في هذه الدراسة، سيتم اختبار حمض ال Salicylicو تغطيس الفاكهة في الماء الحار لمتابعة كفاءتهم في تقليل الفساد على برتقال "الفلانسيا" خلال الحفظ في درجة 5°C. حمض ال Salicylic بتركيز ال 3 mM كان الأفضل في كفاءته تقليل الفساد. تغطيس الفاكهة في الماء الحار بدرجة حرارة 45°C كان الأفضل في تقليل ال chilling injury index، وبدرجة حرارة 50°C كان الأفضل في تقليل نشاط ال peroxidase، وبدرجة حرارة 55°C كان الأفضل في تقليل نسبة الوزن المفقود. حمض ال Salicylicو تغطيس الفاكهة في الماء الحار كانوا لهم نتائج متقاربة في تقليل تأثير ال polyphenol oxidase، وال pectinase، وال total